Toekomst-proof

De retailmarkt is volop in beweging en daardoor verandert ook de arbeidsmarkt. Ook van jou als medewerker wordt iets anders verwacht. Hoe zorg je dat je toekomstproof blijft?

De arbeidsmarkt is de laatste jaren snel en impactvol aan het veranderen. Je gaat zien dat lifetime employment – een baan voor altijd- verdwijnt, dat dienstverbanden korter worden of flexibeler. Dit vraagt van organisaties een andere aanpak, maar ook van jou als medewerker wordt iets anders verwacht. Dit kan aan de ene kant onzekerheid over werk en inkomen met zich mee brengen, aan de andere kant vraagt dit om aanpassingsvermogen en ontwikkeling om jezelf toekomst-proof te houden. Durf vooruit te kijken. Maar hoe doe je dat?

Rugzak

Zorg dat je jezelf ontwikkelt, dat je vitaal bent, zowel mentaal als fysiek. Ontdek waar je in je loopbaan staat en waar je naar toe wilt. Je kunt het zien als het vullen van een rugzak waar je mee op reis gaat. Dat is leuk en goed om te doen. Het zorgt ervoor dat je onderdeel van het arbeidsproces blijft.

Stel jezelf een aantal vragen

Hoe? Door bijvoorbeeld zelf of met een (loopbaan) coach na te denken over de volgende vragen:

  • Waar wil ik over vijf jaar werken?
  • Krijg ik voldoende energie van mijn werk?
  • Werk ik in een omgeving of branche die bij me past?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Waar moet ik beginnen?

Gun jezelf een antwoord op deze vragen. Dat geeft inzicht. Afhankelijk van jouw levensfase, huidige beroep, gezondheid, financiële situatie en jouw behoefte zijn er legio instrumenten die jou daarbij kunnen helpen. Niet een one-size-fits-all aanpak, maar gericht op jou als individu. Het gaat tenslotte om jouw toekomst.  

Doe de snelle check hier en ontdek hoe je ervoor staat

Of neem contact op met een van onze coaches. Het kost je niets en is alleen maar leuk om eens met iemand te sparren. Zo krijg je weer grip op je toekomst.

Powered by De Unie