Sparren met jouw loopbaancoach

coaching
Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er een gebruiken. Mensen vinden het vaak lastig om hulp te vragen. Maar soms is een sparringpartner heel waardevol om aan inzicht te komen: over jezelf, maar ook over je situatie, loopbaan en toekomst. Een coach kan jou daarbij helpen door je een spiegel voor te houden, met een frisse en onafhankelijke blik. Bovendien heeft het altijd nut: of je krijgt de bevestiging dat je goed zit – en waar dat dan aan ligt – of je weet wat anders kan.

Zeven dimensies

Eigenlijk draait coaching altijd om drie vragen: waar ben je nu, waar wil je naartoe en hoe ga je daar komen? Tijdens die zoektocht staan we stil bij meerdere elementen, of zoals wij ze noemen: dimensies. Denk aan sociaal, mentaal en financieel. Er zijn in totaal zeven dimensies en die moeten in balans zijn. Zo niet, dan krijg je al snel het gevoel dat er iets niet klopt, onprettig is of anders moet. Met je coach ga je op zoek waar de disbalans precies door komt, en wat er nodig is voor balans.

Altijd waardevol

Uiteindelijk is ons doel altijd om je te helpen een keuze te maken waar je vrede mee hebt. Welke dat is, hangt volledig af van jou en je situatie. Andere baan zoeken? Als dat is wat je wilt, dan helpen we je daarmee. Maar ons werk is ook waardevol als je niets verandert. Als je daar maar vrede mee hebt. Lukt dat niet? Dan hopen we in ieder geval dat we kunnen achterhalen wat je huidige belemmering is en waar dat aan ligt. Alleen die kennis maakt het al makkelijker om er verandering in te brengen – nu of in de toekomst.

We zijn bewustmakers…

We zeggen altijd: we zijn geen coaches, maar bewustmakers. We houden je een spiegel voor door positief te confronteren. Door goed te luisteren naar wat je zegt, maar ook weer niet té goed. Het klinkt gek, maar wat je tegen jezelf zegt, is lang niet altijd waar. Zo kun je al heel lang in je hoofd hebben dat je nergens anders kunt gaan werken, omdat je huidige arbeidsvoorwaarden zo goed zijn. Dat denkbeeld trekken we dan in twijfel. Want weet je dat wel zeker? Heb je daar ooit serieus onderzoek naar gedaan? 

… én reisleiders

Hebben we een goed beeld van wie je bent en waarom je doet wat je doet? Of misschien wel waarom je niet doet wat je eigenlijk wilt? Dan richten we onze blik op de toekomst. Jouw toekomst. Hoe verandert je werk, wat gebeurt er met jouw rol en hoe wil je meebewegen? Samen stippelen we jouw professionele reis uit, met je vernieuwde zelfkennis als kompas. In dat opzicht zijn we ook een soort reisleiders. En zoals het goede reisleiders betaamt: we leggen de route samen met jou af. 

Toe aan een sparringscoach?

Volledig op maat

Elk traject is anders. Soms heeft iemand genoeg aan één gesprek van een uur, soms zijn er meerdere sessies nodig. We werken met tests en huiswerkopdrachten. Aan het begin van een traject doen we een intakegesprek. Om jou te leren kennen, maar ook zodat jij de coach leert kennen. Het is namelijk een erg persoonlijk traject, dus er moet wel een klik zijn. Is die er niet? Dan kijken we of een andere coach misschien beter bij je past.

Powered by De Unie