Vier praktische tips voor jou als mantelzorger!

Mantelzorger worden: meestal kies je er niet voor, maar overkomt het je. Wist je dat 1 op de 4 mensen naast zijn of haar werk ook nog een pakket aan mantelzorgtaken heeft? Langdurige voor iemand zorgen kan best een pittige taak zijn naast je werk en eigen leven! Hoe kun je mantelzorg nou zo inrichten dat je het vol kunt blijven houden? En kunt combineren met je eigen leven?

Een aantal tips om het voor jou comfortabel te maken:

  • Wacht niet tot de combinatie van werk en zorg je écht te veel wordt. Maak je situatie bekend in je omgeving en zoek tijdig hulp. Kijk bijvoorbeeld samen met je leidinggevende naar de juiste oplossingen.
  • Durf te vragen om ondersteuning en vergroot je netwerk. Mensen om je heen weten soms niet dat je hulp op prijs stelt. Wanneer je aangeeft dat je omhoog zit, komen de hulptroepen je tegemoet. Wel zo fijn!
  • Uit onderzoek van Werk&Mantelzorg komt naar voren dat 39% van de mantelzorgers denkt dat collega’s werk niet kunnen of willen overnemen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 92% van de collega’s wél werk kan en wil overnemen. Ga samen in gesprek.
  • Geef duidelijk aan waar jij precies behoefte aan hebt. Voor je het weet word je overspoeld met legio goedbedoelde adviezen. Terwijl jij misschien alleen behoefte hebt aan dat ene luisterend oor en een warme kop thee, dat is ook oké!

Benieuwd naar de mogelijkheden vanuit bijvoorbeeld de cao, wettelijke regelgeving, overheid of het Sociaal Fonds Detailhandel? Neem dan gratis contact op met De Service Center De Unie. Onze medewerkers zijn er voor je! We staan elke werkdag met alle aandacht voor je klaar en helpen je graag verder! Bel:0345 851 851 of mail ons gerust, dan zoeken wij het voor je uit! 

Meld je gratis aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Wil jij de volgende stap zetten in je loopbaan? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor ons persoonlijke ontwikkeltraject van Werkprikkel

 

Powered by De Unie