Maak kennis met… Belinda Blikman – Coach

Belangrijkste reden om een loopbaancoach in te schakelen

Het is enorm belangrijk om regelmatig stil te staan bij je eigen loopbaan. Zo blijf je in ontwikkeling en ben je altijd bezig met je volgende stap. Maar ook voor nú is het goed om na te denken over je werk. Misschien vind jij je baan niet meer zo leuk of heb je last van balansproblemen: is er bijvoorbeeld geen sprake meer van een gezond evenwicht tussen uitdaging en automatismen of tussen je inzet en wat het jou oplevert. Of is de juiste verhouding tussen werk en privé al een tijdje zoek. Een loopbaancoach kan je daarbij helpen.

Besefmoment
Jarenlang heb ik bij verschillende organisaties en bedrijven gewerkt. Ik ben ooit begonnen als intercedent, kwam daarna terecht bij een werkgeversorganisatie in de bouw en ging vervolgens bij een zorginstantie werken. Daar mocht ik een flex- en mobiliteitspoule opzetten, waar collega’s konden aankloppen voor trainingen en loopbaancoaching. Ik vond dit zó leuk om te doen, dat ik besloot een opleiding tot loopbaancoach te volgen. Die rol in de zorg heb ik jaren met veel plezier uitgevoerd. Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik ook een opleiding tot leefstijl- en vitaliteitscoach gevolgd. Nu coach ik niet alleen mensen bij vragen over hun loopbaan, maar ook op andere levensgebieden.

Gebalanceerd richting de toekomst
Veel mensen die bij mij aankloppen, zijn uit balans. Bijvoorbeeld door een hoge werkdruk, of omdat hun eigen gedachten ze in de weg staan. Die mensen help ik om veerkrachtiger te worden en beter tegen een stootje te kunnen als het even tegenzit. Zo kunnen ze weer vooruit, boeken ze resultaten en brengen ze veranderingen tot stand. Oftewel: zijn ze in ontwikkeling.

Maatwerk
Als je bij mij met een traject begint, starten we altijd eerst met een intake. Hier wordt helder wat je vraag is en stellen we je doel vast. Ook kijken we of er een wederzijdse klik is, die is enorm belangrijk in coaching. Klikt het? Dan gaan we aan de slag. Ik houd je een spiegel voor, omdat ik het belangrijk vind dat je zelf nadenkt. Dat je iets voelt of formuleert, misschien zelfs visualiseert. Iedereen heeft een eigen manier van leren. Het traject is een proces waarin van alles gebeurt en op z’n plaats valt. Dit gaat alleen niet vanzelf en vraagt om inspanning. Aan het einde gaan we aan de slag met allerlei praktische zaken: van een profiel schrijven voor je cv tot je LinkedIn-pagina een opfrisser geven. Een traject is echt voor iedereen anders. Geen mens is hetzelfde, dus het perfecte coachtraject ook niet.

‘Natuurlijk doe ik er alles aan om m’n coachees helderheid te geven, maar uiteindelijk moeten zij zélf stappen zetten.’
‘Veel mensen die in mijn praktijk komen, denken dat ik ze meteen aan hun droombaan help. Die verwachting neem ik gelijk weg.’
‘Ik ben niet bang iemands pijnpunten op te zoeken. Van coachees krijg ik vaak terug dat ik zo door ze heen prik.’
Previous
Next

Een traject is geslaagd…
…als je tevreden bent met wat het je oplevert. Voor mij is het prachtig om te zien als je beseft dat het anders kan dan hoe je gewend was. De perfecte baan vinden heeft veel meer te maken met wie jij bent en met welke mindset je op zoek gaat. Wat vind je nou écht belangrijk? Waar word je blij van, wat kun je goed? Heb je dit helder, dan is het veel makkelijker om een baan te vinden die bij je past – in plaats van jezelf aan te passen aan een baan.

Een bijzonder moment
Ik vind het altijd mooi om te zien dat mensen een keerpunt bereiken. Dan zie je dat het kwartje valt, ze geraakt worden en stilvallen. Ze voelen hoe het wel werkt. Dit maakt dat iemand na het traject weer vol goede moed en zelfvertrouwen de deur uitloopt.

Het mooiste aan mijn werk
Wanneer iedereen op de ideale plek zit, dan kunnen we die moeilijke arbeidsmarkt met z’n allen wat makkelijker maken. Dit maakt Nederland een prettiger land om te wonen én werken. Ik vind het prachtig om daaraan bij te dragen, te verbinden en je te laten geloven in je talent.

Coaching, iets voor jou?
Denk je weleens: hey, ik draai op de automatische piloot, ben helemaal niet meer bewust bezig met mijn werk en wil eigenlijk iets anders? Dan is loopbaancoaching wat voor jou. Het maakt niet uit in welke sector je werkt. Wat wel uitmaakt: of je intrinsiek gemotiveerd bent om er het maximale uit te halen.

Een coachee over Belinda

‘Ze heeft mij zoveel inzichten gegeven in mijzelf, mij van zoveel dingen bewust gemaakt. Daar kan ik de rest van mijn leven mee verder.’


Belinda Blikman

Was hiervoor…
Werkzaam bij verschillende organisaties, van de zorg tot de bouw

Coachingstijl…
Energiek en positief


‘Hier is een ruimte voor een quote. En deze verschuiven, zodat je steeds een andere ziet.’
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.
Previous
Next

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het ministerie
van Sociale zaken en werkgelegenheid

Powered by De Unie