Volg gratis een opleiding met het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen Nederlandse werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling: het STAP-budget. Op verschillende momenten in het jaar kun je deze subsidie aanvragen. 1 september is het volgende aanvraagmoment. Wat je precies hebt aan dit budget? En hoe je bepaalt wat je ermee doet? Wij leggen je het uit!

Wat is het STAP-budget?

De overheid vindt het belangrijk dat werkzoekenden de mogelijkheid hebben zich te (blijven) ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Daarom kon je als werkende en werkzoekende scholings- en opleidingskosten aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting.
Sinds 1 januari 2022 kan dit niet meer. In plaats daarvan heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Dit staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een subsidieregeling van maximaal € 1.000 per jaar die je kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling.

Wat kun je met het STAP-budget?

Met deze overheidssubsidie kun je een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om je voor te bereiden op een andere baan, of om meer werkzaamheden binnen je huidige functie uit te voeren. Je kunt het budget gebruiken voor een specifieke lijst opleidingen, trainingen en cursussen.
In totaal zijn er vijf momenten in 2022 dat je je kunt aanmelden voor het STAP-budget. De eerste drie momenten waren in maart, mei en juli. Het vierde moment is op 1 september. Per keer is er een bepaald bedrag beschikbaar. Is dit op? Dan kun je geen aanvraag meer indienen. Wees er dus snel bij. Op deze website van het UWV kun je je aanmelden voor het STAP-budget.

Onze coaches helpen je graag verder!

Maak je al gebruik van het STAP-budget, maar weet je niet zo goed what’s next? Of zou je het STAP-budget graag willen gaan gebruiken, maar heb je nog geen idee waarvoor precies? Dan is ons coachingstraject wat voor jou! Onze coaches kunnen bijvoorbeeld met je meekijken welke opleiding of cursus je kunt gaan volgen. Of welke banen mooi aansluiten bij je opleiding of cursus. Zo helpen ze je het meeste uit je STAP-budget te halen.

En goed om te weten: Werkprikkel heeft niets te maken met het STAP-budget. Dit wordt dus niet afgetrokken van je STAP-budget of welke aangevraagde subsidie dan ook. Dus wacht niet langer en schrijf je meteen in!

Meld je gratis aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Wil jij de volgende stap zetten in je loopbaan? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor ons persoonlijke ontwikkeltraject van Werkprikkel.

Powered by De Unie