Vijf vragen over je loopbaan

We weten het allemaal; de arbeidsmarkt is volop in beweging. Ja, het klinkt cliché, maar toch is het goed hierbij stil te staan. De veranderingen zijn van invloed op jouw werk nu, maar zeker ook in de toekomst. Zo zal lifetime employment – een baan voor altijd – verdwijnen, dienstverbanden worden korter of flexibeler. Jouw vermogen je aan te passen en jezelf te ontwikkelingen wordt steeds belangrijker. Zeker als je toekomstbestendig en met plezier aan het werk wil blijven. Het begint met vooruit te kijken.

Zet jezelf aan het denken

Maar hoe doe je dat? Nou, door bijvoorbeeld zelf of met een (loopbaan of werk) coach eens stil te staan bij deze vragen:

  • Waar wil ik over vijf jaar werken?
  • Krijg ik voldoende energie van mijn werk
  • Werk ik in een omgeving of branche die bij me past?
  • Wat zijn mijn kwaliteiten?
  • Waar moet ik beginnen?

Gun jezelf een antwoord op deze vragen. Dat geeft inzicht en is leuk om te doen. Dit tovert zeker te weten een glimlach op je gezicht!

Afhankelijk van jouw levensfase, huidige werk, gezondheid, financiële situatie en jouw behoefte is er veel mogelijk. Zo kun je nu tijdelijk gratis in gesprek gaan met een werkcoach. Niet een one-size-fits-all aanpak, maar gericht op jou als individu. Je ontdekt waar je staat, wat je belangrijkste kwaliteiten en eigenschappen zijn en waar je plezier van krijgt in je werk. En bedenk, je bent niet de enige! Nieuwsgierig wie je voorgingen? Lees hier de inspirerende verhalen! 

Meld je gratis aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Wil jij de volgende stap zetten in je loopbaan? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor ons persoonlijke ontwikkeltraject van Werkprikkel.

Powered by De Unie