‘Ik vind het heerlijk om uren boeketten te maken’

Romée (40) haalde al jaren geen voldoening meer uit haar werk in de kledingwinkel. Wat ze dan wel wilde? Dat wist ze niet – behalve dat het iets creatiefs moest zijn. Ze besloot zich aan te melden voor Jouw Talent in de Winkel. Coach Sylvia hielp haar op weg.   ‘Na jaren in een kledingwinkel te hebben gewerkt, besloot ik dat ik iets anders wilde. Ik haalde er geen plezier meer uit, en ik trok het urenlang staan steeds slechter. Ik wist alleen niet wat ik dan wél wilde. Een vriendin van me wees op de  website van Jouw talent in de winkel, zij had daar goede ervaringen mee. Ik meldde me aan, en kwam zo bij coach Sylvia terecht.’


Coach én motivator

In een aantal sessies zijn we gaan onderzoeken wat de volgende stap in mijn carrière zou worden. Sylvia heeft me daarbij goed begeleid. Ze zette me echt aan het denken, stelde de juiste vragen en kaatste regelmatig de bal terug. Ik vond haar positieve en nuchtere houding fijn, dat werkte heel motiverend. We zijn gaan kijken naar verschillende vacatures, en ze bereidde me voor op toekomstige sollicitatiegesprekken. We zetten bijvoorbeeld mijn belangrijkste kwaliteiten én leerpunten op een rijtje.’


Creatief bezig zijn

‘Al snel kwamen we tot de conclusie dat ik lekker met m’n handen moest werken, en dat ik iets creatiefs wilde doen. Van jongs af aan hou ik van dingen máken: in mijn vrije tijd ben ik altijd aan het knutselen, tekenen en schilderen. Ook vertelde ik Sylvia dat ik op mijn vrije dag het liefst in de tuin werkte. Ik ben altijd druk met het snoeien van mijn planten, of het zaaien van nieuwe bloemen.’

Van kledingwinkel naar tuincentrum

‘Dus besloot ik, op Sylvia’s aanraden, een cursus tot bloemist te volgen. Ik leerde er alles over de verschillende soorten, maar ook over de verzorging en hoe je klanten het best kan adviseren. Daarnaast ging ik in het weekend op de markt werken, om vast wat ervaring op te doen. Nadat ik de opleiding had afgerond, solliciteerde ik bij een tuincentrum. Na een dagje meelopen, mocht ik meteen beginnen.’

Advies geven

‘Ik werk er nu een jaar en heb het ontzettend naar mijn zin. Ik vind het heerlijk om uren mooie boeketten te maken. Daarnaast sta ik ook gewoon zelf in de winkel – ik had nooit verwacht dat ik het zou leuk zou vinden om klanten te adviseren. Als zij tevreden naar huis gaan met een nieuwe plant of een mooi boeket, dan geeft dat ook mij een goed gevoel!’

Ook het roer omgooien? Ga in gesprek met een persoonlijke coach via Jouw Talent in de Winkel.

Powered by De Unie