Maak kennis met... Evelijn Visser - Coach

Belangrijkste reden om een loopbaancoach in te schakelen

Een loopbaancoach is echt voor iedereen. Of je nou wel of niet gelukkig bent in je huidige baan. Of je nou wel of niet die onrust voelt. Praten met een coach kan verfrissend zijn. Een moment om met een frisse blik naar jezelf te kijken. En jezelf af te vragen: zit ik nog wel op mijn plek? Wat heb ik nodig om met plezier naar mijn werk te gaan? En vind ik dat op mijn huidige plek, of zijn hiervoor wat aanpassingen nodig?

Hi, ik ben Evelijn! Als zelfstandig coach en trainer ben ik sinds kort aangesloten bij Jouw Talent In De Winkel als loopbaancoach. Vanuit deze rol help ik mensen in de retail een stap verder in hun professionele carrière.

 

Mijn carrière begon bij een consultancybureau gericht op de retailsector. Hier werkte ik als consultant aan strategische vraagstukken, gaf ik trainingen aan organisaties als HEMA en Ahold en doceerde ik het vak Retailmarketing aan de Universiteit van Amsterdam. Binnen de organisatie was ik verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van collega’s en ook daarbuiten brachten we retailtalenten samen om ze een stap vooruit te helpen in hun carrière.

 

Drie jaar geleden kwam mijn leven door een zware hersenschudding opeens even stil te staan. Deze stilstand betekende ook bewustwording van wat ik écht belangrijk vindt: anderen een stap verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik besloot het roer om te gooien en volgde verschillende (loopbaan)coach opleidingen. Mooi om via mijn retailnetwerk zo uit te komen bij Jouw Talent In De Winkel, waar loopbaancoaching en retail samenkomen.

 

Vanuit Jouw Talent In De Winkel verzorg ik loopbaantrajecten. Laagdrempelige trajecten om mensen in de retail tijdens een intake en twee sessies een kick-start te geven richting werkgeluk. Tijdens de eerste sessie gaan we in op de persoonlijkheidstesten en loopbaanscan die je al hebt ingevuld. Vaak weten we al redelijk goed wie we zijn, maar er de juiste woorden aangeven om zo gericht te kunnen gaan zoeken kan nog uitdagend zijn. Samen zorgen we ervoor dat alles wat je al weet over jezelf én de nieuwe inzichten uit de testen en gesprekken samenkomen in een persoonlijke pitch.

 

Als je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je talenten, dan is de volgende vraag: welke baanrichtingen passen bij mij? Voor de tweede sessie ga je met concrete opdrachten aan de slag om dit te onderzoeken. Zo ga je bijvoorbeeld op LinkedIn zoeken op jouw belangrijkste eigenschappen en talenten. Wat doen anderen mensen doen die zich hiermee profileren en hoe zijn ze hier gekomen? Uit deze zoektocht komen vaak één of meerdere zoekrichtigen naar voren. Vervolgens kijken wat jij verder nog nodig hebt om stappen te kunnen gaan zetten. Denk aan je online profilering en netwerkvaardigheden.

 

Tijdens en tussen de sessies door verzamel je veel waardevolle informatie. Daarom stellen we een checklist op, zodat je precies weet wat jouw must-haves, nice-to-haves en no-go’s zijn als het gaat om een baan. Na deze twee sessies heb jij genoeg handvatten om een nieuwe baan te gaan vinden en je carrière een boost te geven!

 

Ik zou dus zeggen: wacht niet langer meld je snel aan 😉!

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het ministerie
van Sociale zaken en werkgelegenheid

Powered by De Unie