‘Mijn coach nam alle tijd voor me, en luisterde naar mijn wensen’

De 23-jarige Gaby werkte in de horeca, maar was daar niet gelukkig. Via haar coach kwam ze terecht in de retail. Nu is ze teamleider bij een grote supermarktketen. ‘Ik doe werk dat ik véél leuker vind, maar tot mijn coachgesprek nooit had overwogen.’

Ik werkte al vijf jaar in een restaurant, maar heb het er nooit écht naar mijn zin gehad. Het was keihard werken, ik maakte lange dagen en had een slechte band met mijn leidinggevende. Toen kwam corona, en zat ik ineens hele dagen thuis. Dat dwong me om eens goed na te denken over mijn toekomst. Helemaal toen mijn werkgever me een andere rol wilde geven, wist ik: ik moet op zoek naar iets anders.’

Nieuw perspectief

‘Ik kwam via mijn zus bij Jouw Talent in de Winkel terecht. Mijn coach Bart-Jan nam alle tijd voor me en luisterde naar mijn wensen. Daarna heeft hij me door middel van diverse testen laten zien waar ik goed in ben. Ook moest ik 360 graden-feedback ophalen door met mijn omgeving in gesprek te gaan over mijn kwaliteiten. In alle gevallen kwam naar voren dat ik een geboren leider ben, goed kan aansturen en tegelijk erg empathisch ben.’

Vacatures zoeken

‘Ik begon met oriënteren in de retail, zocht op internet naar leuke vacatures en stuurde af en toe een sollicitatiebief. Bart-Jan tipte namelijk dat het erg leerzaam is om überhaupt een keer op gesprek te gaan. Via-via kwam ik met een vrouw in contact die bij een grote supermarktketen werkt. Ze wees me erop dat ze daar hard op zoek zijn naar mensen, en dat een leidinggevende functie misschien wat voor mij zou zijn.’

Werken in een dynamische wereld

‘Nu werk ik als teamleider in een supermarkt. Ik stuur de vakkenvullers aan, zorg dat iedereen weet wat-ie moet doen, maak de roosters en controleer of het werk goed gedaan wordt. Ik vind het ontzettend leuk. Een supermarkt is een dynamische wereld, en ik word omringd door jonge mensen. Dat geeft me een hoop energie.’

Droom groot

‘Het leuke is: tot de gesprekken met mijn coach heb ik dit werk nooit overwogen. Daarom ben ik ook zo blij dat ik het traject gevolgd heb. Er zijn bij dit bedrijf genoeg doorgroeimogelijkheden. Ik wil deze functie een tijdje doen, en dan eens kijken wat er verder mogelijk is. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Mijn droom? Manager worden van de vestiging waar ik nu werk. Wie weet is het te hoog gegrepen, maar wat is er mis met ambitieus zijn?’

Net als Gaby een switch maken? Onze ervaren loopbaancoaches helpen je graag verder. Kijk hier voor meer informatie.    

‘Gaby is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij ons bekend.’

Powered by De Unie