Welkom!

Leuk dat je er bent! We stellen ons graag aan je voor. Wij zijn De Unie, een van de grotere vakbonden in Nederland. Nu denk je vast: een vakbond, die maken toch alleen maar afspraken met werkgever over cao’s? Niet helemaal waar. Wij zijn er juist ook voor jou alleen. Want van vakantiebaantje tot en met pensioen: je werk en inkomen zijn een rode draad in je leven. Niet iets om in je eentje te bewaken, vinden wij.

 

Gaat alles goed in je werk, dan levert dat veel positieve effecten op. Denk aan geluk, zelfvertrouwen, salaris om van te leven. Maar het kan ook lastiger worden. Je krijgt niet altijd goede beoordelingen, het botert niet altijd met je werkgever en je bent niet altijd zeker van je toekomst bij het bedrijf. Op dat soort momenten kan het voelen alsof je er alleen voor staat. Juist dan is het fijn om iemand achter je te hebben: voor een luisterend oor, extra paar ogen of steun in de rug. Dát zijn wij.

Dit heb jij aan Jouw talent in de winkel

  • 1e hulp bij werk en inkomen
  • Exclusieve ledenvoordelen
  • Gratis voorbeeldbrieven
  • Handige tools om te berekenen waar je recht op hebt
  • Regelmatig updates en tips
  • Gratis scholing en coaching
  • Juridisch advies en ondersteuning
  • Beter inzicht in je pensioen
  • Hulp bij uitkeringen
  • Inspraak in je arbeidsvoorwaarden

Wat doen wij voor jou?

Natuurlijk maken we nog steeds afspraken met werkgevers en brancheorganisaties. Zo kunnen we bijvoorbeeld bijdragen aan eerlijkere arbeidsvoorwaarden, meer ontwikkelingsmogelijkheden en een betere werk-privébalans voor veel mensen tegelijk. Maar we zijn er ook voor jou als je loopbaan een wending neemt: verwacht of onverwacht, positief of negatief. Als je net begint aan je eerste baantje of mag gaan genieten van je welverdiende pensioen. Of je nou een nieuwe uitdaging wilt, of daar gedwongen naar op zoek moet. Onze specialisten zijn er voor jou en helpen je graag.

Wij staan voor je klaar

Onze experts zijn er voor jouw zekerheid. Ze informeren en adviseren je over alles wat met werk en inkomen te maken heeft. Ze onderhandelen namens jou met je werkgever. En ze begeleiden je, wanneer jij – of je situatie – daarom vraagt. Ontwikkelingen in jouw sector volgen ze op de voet, waardoor ze precies weten hoe de wettelijke vork in de steel zit. Stel je ze een vraag, dan krijg je een begrijpelijk antwoord. Zodat je ook écht weet hoe het zit. Dus: pieker je over je werk? Niet zeker of je dat nieuwe contract moet ondertekenen? Of oneens met je ontslag? Bel ons!

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door het ministerie
van Sociale zaken en werkgelegenheid

Powered by De Unie