Klaar voor de arbeidsmarkt

‘Ik merk dat mijn huidige baan niet meer bij mij past. Daarom ben ik op zoek naar iemand die mij kan helpen naar de volgende stap.’

Regelmatig komen mensen bij mij in de praktijk die graag een andere baan willen en niet weten waar ze moeten beginnen. De arbeidsmarkt ligt open. Hoe vind je nou die ene baan die écht bij je past?

Hulp vragen

Dit is een proces dat je zelf moet doen en het mooie is; je hoeft het niet alleen te doen!
Zoals mijn kandidaat Saskia. Ze voelde al langer dat ze meer in haar mars had. Door alle goed bedoelde tips van de mensen in haar omgeving zag zij door de bomen het bos niet meer. Dus, tijd voor een onafhankelijk luisterend oor en kwam ze bij mij terecht.

Ik neem met mijn kandidaten altijd een aantal stappen om ze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Wil je weten hoe zo’n traject er concreet uit ziet, lees dan vooral verder!

Eerste stap

Bij de eerste stap gaan we terug naar vroeger, wat wilde je later worden, welke boeken lees je het liefst en welke series zijn favoriet. Daarnaast vragen we je omgeving hoe ze jou zien en welke functie bij je zou passen. Je wilt niet weten wat voor leuke reacties je hierop krijgt, echt een aanrader!

Drijfveren en waarden

Onze volgende stap brengt ons een laagje dieper. De zoektocht naar jouw drijfveren en waarden. Wat vind je belangrijk in het werk en wanneer ben jij op je best. Aan welke voorwaarden moet jouw nieuwe baan voldoen. Door hier bewust mee bezig te gaan, creëer je voor jezelf jouw eigen droombaan.

Killer Pitch

Nadat we jouw droombaan in beeld hadden gebracht, gaan we kijken naar je vaardigheden, kwaliteiten en interesses. Om echt een Killer Pitch te gaan maken. Want iedereen weet dat, als je op een feestje heel specifiek kan aangeven waar je naar op zoek bent, alle mensen in de hulp-stand gaan. Dan is er altijd wel ergens een buurman die een neef heeft waarvan de vrouw iemand kent die op zoek is naar…

Personal branding

De volgende stap is het arbeidsmarktproof maken, zoals ik dat altijd noem. Bijvoorbeeld, een krachtig én modern CV komen. We kijken naar jouw LinkedIn-profiel en hoe we deze voor je kunnen laten werken. Omdat we echt dieper ingegaan zijn op wat je echt wilt, kun je veel beter onder woorden brengen wie je bent en wat jouw waarde is. Dat scheelt weer heel wat zenuwen tijdens een sollicitatiegesprek. Je komt namelijk echt iets brengen, ipv dat je iets komt halen!

Arbeidsmarkt, here we come!

saskiA

Nieuwsgierig hoe het met Saskia is? Op dit moment is Saskia door naar de tweede ronde van de sollicitatieprocedure. Ze heeft ontdekt waar haar hart ligt, waar haar buik van gaat kriebelen en heeft de eerste stap gezet richting deze droombaan. 
 

Wil je ook een (gratis) met een van onze coaches sparren? Samen gaan jullie tijdens een telefoon- of videogesprek aan de slag met je werksituatie, je zorgen, maar ook je dromen voor later. Je doet een aantal tests en je coach helpt je met een persoonlijk plan. Geïnteresseerd? Schrijf je snel hier in!

Loopbaancoach Lieneke Helder

Lieneke is een westerling, woonachtig in het oosten. Na 14 jaar te hebben gewerkt in de financiële dienstverlening, besloot ze haar hart te volgen en het roer om te gooien.
Lieneke gebruikt veel NLP-technieken en doet alles op gevoel, maar is ook gek op concrete stappen. Mensen in actie zetten is haar grootste kracht.

Powered by De Unie