‘Het is oké om niet precies te weten wat je wilt’

Nadat Kirsten haar opleiding Facility Management had afgerond, wist ze niet bij wat voor bedrijf ze aan de slag wilde. Tijdens haar zoektocht naar leuke vacatures, zag ze al snel door de bomen het bos niet meer. Dus ze meldde zich aan bij Jouw Talent in de Winkel, en ging met haar coach op onderzoek uit.

‘Ik heb mijn mbo-opleiding Facility Management net afgerond. Al een tijdje ben ik erg bezig met de vraag: ‘En dan?’ Ik heb altijd een hoop bijbaantjes gehad: van de horeca tot een bloemenzaak. Ik had hierdoor wel wat ideeën, maar geen concreet plan. Een vriendin wees me op Jouw Talent in de Winkel. Ik meldde mij meteen aan en kwam zo bij m’n coach Pascal uit.’

Moodboards en netwerkgesprekken

‘Dankzij haar ben ik heel anders naar mijn situatie gaan kijken. Zo weet ik nu dat het oké is om niet exact te weten wat je wilt. Het gaat er meer om wat je wél weet en hoe je dit concreet kunt maken. Na elk gesprek kreeg ik een opdracht mee, waar ik dan mee aan de slag ging. Van een moodboard maken tot in gesprek gaan met mensen in mijn netwerk. De uitkomsten hiervan bespraken we dan in het volgende gesprek. Ik kreeg steeds meer handvatten om de juiste keuze te maken.’

Gezellig én leerzaam

‘Ik heb een heleboel over mezelf geleerd. Zo heb ik een persoonlijkheidstest gedaan. Dit was echt enorm waardevol. Ineens kan ik mijn sterke en slechte kwaliteiten veel beter benoemen – iets wat ik eerst altijd erg moeilijk vond bij een sollicitatie. En door de scan weet ik nu dat de ideeën die ik in mijn hoofd had, ook daadwerkelijk goed bij mij passen. Een fijne bevestiging dus!’

‘Ik weet nu welke richting ik op wil en wat ik nog allemaal moet onderzoeken en regelen om daar te komen. Dit geeft mij ontzettend veel rust. En niet onbelangrijk: de gesprekken waren ook nog eens ontzettend gezellig.’

De stap wagen

‘Tegen mensen die zich herkennen in mijn situatie en twijfelen over coaching: gewoon doen. Ik raad het echt iedereen aan. Want wat is het ergste dat er kan gebeuren? Misschien leer je wel heel veel over jezelf, zoals ik. Of realiseer je je dat je huidige baan wél de perfecte match is.’

Onze ervaren loopbaancoaches helpen je graag verder. Kijk hier voor meer informatie.  

‘Kirsten is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij ons bekend.’

 

Powered by De Unie