Geldzaken…

Wat weet jij van jouw financiën? Nu én later. Praten over geld doen de meeste mensen niet graag. Dat is niet erg, zo lang je goed weet hoe het met jouw geldzaken is gesteld. Inzicht in je financiën is meer dan weten hoeveel je verdient en wat je uitgaven zijn. Het is ook ontdekken welke keuzes je kunt maken. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Weet jij hoe je er financieel voor staat? Wat je netto-inkomsten op dit moment zijn? En wat er in de toekomst gebeurt als er iets verandert in je werk- en privésituatie? Het is niet altijd makkelijk in te schatten wat de financiële gevolgen zijn van keuzes die je maakt of omstandigheden die ontstaan. Wat verandert er bijvoorbeeld als je een andere baan krijgt, of minder wilt gaan werken? Of wat je situatie wordt als jij of je partner met pensioen gaat. Kennis van je financiële situatie geeft je zekerheid en inzicht in de ruimte die je hebt om nieuwe stappen te zetten. 

Denk in mogelijkheden

Gebrek aan dit inzicht maakt veranderingen in je werksituatie extra spannend. Vaak blijkt er meer mogelijk dan je denkt. Het kan zijn dat je hypotheek grotendeels is afgelost, je (spaar)geld apart hebt staan of aan het einde van je carrière al een behoorlijk pensioen hebt opgebouwd. Inzicht in je financiën stelt je in staat in mogelijkheden te denken. 

Zorg dat je weet hoe jij er op het gebied van geld voor staat en bepaal afhankelijk van jouw levensfase welke (financiële) ruimte je nodig hebt om een stap te zetten. Er zijn tal van manieren om jou daarbij te helpen. Denk aan persoonlijk financiële coaching, maar ook aan online hulpmiddelen om voor jezelf overzicht te realiseren. Zo leg je een goede basis voor het nemen van de juiste beslissingen voor jouw toekomst.

Advies

Misschien heb je geen tijd om alles op een rijtje te zetten en vind je het ingewikkeld om zicht op je geldzaken te krijgen. Bij De Servicebalie Retail staan experts klaar om je gratis te helpen met vragen over jouw financiën. Zo kun je samen de je financiële balans op maken. De Servicebalie Retail is iedere dag te bereiken tussen 8.00 – 18.00 uur via 0345 851 420 of deservicebalieretail@unie.nl.

Powered by De Unie