‘Eindelijk durfde ik de stoute schoenen aan te trekken’

Als Michael (35) eenmaal ergens voor warmloopt, is hij niet meer te houden. Nu wil het geval dat hij erg veel leuk vindt. Hij werkte jarenlang als apothekersassistent, tot hij zich realiseerde dat dit niet zijn droombaan was. Wel had hij al jarenlang een grote liefde voor mode, en vooral: schoenen. Hij wilde daar wel wat mee doen – maar wát? Een kennis raadde Jouw Talent in de Winkel aan.

Nieuw perspectief

‘8 jaar werkte ik met plezier in een apotheek. Ik heb fijne collega’s, van veel klanten ken ik hun levensgeschiedenis en ik heb hun kinderen zien opgroeien. Toch haalde ik er de laatste tijd niet genoeg voldoening meer uit. Ik besefte dat ik nog een heel werkend leven voor me heb en was toe aan een nieuwe uitdaging. Alleen: wát dan? Ik heb zo veel interesses, dat ik het lastig vond een keuze te maken.’

Liefde voor schoenen

Na de eerste sessie kreeg ik tijd om na te denken over dit nieuwe toekomstplan. Want het is nogal een stap! Maar de keuze voelde goed en in de volgende sessies bedachten we samen wat ik moest doen om dit te laten slagen. Wat ik zo prettig vond aan Pia, is dat ze het concreet maakte. Je mag groot dromen, maar je moet wel actie ondernemen.’

Even proefdraaien

‘Daarna ging het snel. Met het vertrouwen dat ik kreeg door de coachgesprekken, schreef ik een persoonlijk verhaal op mijn LinkedIn-profiel. Daar kreeg ik veel enthousiaste reacties op. Ik trok de stoute schoenen aan en ging langs bij een schoenwinkel hier in het dorp – geen keten, maar een echte speciaalzaak. Er is achterin zelfs een atelier waar ze exemplaren op maat maken.’

‘Een week later mocht ik een dagje meelopen. Ze legden me van alles uit, over de verschillende materialen – leer, nubuck, suède – maar ook over zolen en coatings. Ik hielp die dag zelfs gelijk al m’n eerste klant. Inmiddels werk ik er vier dagen per week. Ik leer nog elke dag bij, en ik ga binnenkort zelfs starten met een cursus schoenreparaties. Zo kan ik de parels die ik scoor in de tweedehandswinkel, zelf opknappen.’

Net als Michael de volgende stap zetten in je loopbaan? Ga in gesprek met een persoonlijke coach via Jouw Talent in de Winkel.

‘Michael is een gefingeerde naam. Zijn echte naam is bij ons bekend.’

Powered by De Unie