‘Dankzij mijn coach heb ik stappen gezet’

Na lang wikken en wegen, besloot Tamara (38) haar baan in de horeca op te zeggen. Via Jouw Talent in de Winkel ontmoette ze loopbaancoach Ricky, die haar hielp om concrete stappen te zetten. Tamara maakte uiteindelijk een switch naar de retail, waar ze haar geluk vond. ‘Voor mensen die zelf in een dip zitten met hun baan, hoop ik dat ze zich ook durven aan te melden voor dit traject.’

Niet meer op je plek

’Ik werkte jarenlang als bedrijfsleidster in de horeca, tot ik thuis kwam te zitten door de pandemie. Zoveel tijd met zo weinig omhanden – dat zet een mens aan het denken. Ik twijfelde bovendien of ik nog wel op m’n plek zat. Toen de horeca eindelijk weer open mocht, had ik enorme pech. Ik brak mijn been en belandde, jawel, wéér thuis. Enorm zuur, maar wel verhelderend. Ik wist het toen zeker: dit wilde ik niet meer.’

Aan de slag met jezelf

‘Waar ik dan wel wilde werken? Ik had werkelijk geen idee. De retail leek me wel wat, dus besloot ik me aan te melden voor een loopbaancoach via Jouw Talent in de Winkel. Al snel werd ik benaderd door Ricky – ze had een plekje vrij, dus ik kon gelijk beginnen. Natuurlijk twijfelde ik geen moment.’

Uit mijn comfort zone

’Tijdens de gesprekken met Ricky werd ik me steeds meer bewust van mijn eigen belemmeringen: ik dacht altijd in problemen. Gedachten als ‘’Wat nou als’’ en ‘’ja maar…’’ passeerden constant de revue.
Ricky moedigde me aan om die gedachten om te zetten in concrete acties.’

‘Door Ricky ben ik gaan inzien dat als ik dingen niet anders ging aanpakken, er ook niets zou veranderen. Ze tipte me om eens rond te neuzen op internet en wat winkels te benaderen. Nog geen drie weken later liep ik een dag mee bij een kledingzaak bij mij in ’t dorp.’

Een nieuw begin

’Begin mei ben ik begonnen met mijn nieuwe baan: ik werk nu als officemanager in een herenmodezaak. Ik help klanten met hun vragen, geef ze advies over hun aankoop en sta mensen telefonisch te woord. Ik doe ook allerlei administratieve werkzaamheden. De gastvrijheid en klantgerichtheid die ik in de horeca zo leuk vond, vind ik in deze functie ook terug. Alleen ben ik nu wat meer met de inhoud bezig, én heb ik normale werktijden. Dat is ook weleens fijn.’

‘Zonder Ricky en Jouw Talent in de Winkel was ik hier nooit gekomen. Voor mensen die zelf in een dip zitten met hun baan, hoop ik dat ze zich ook durven aan te melden voor dit traject. Soms heb je een helpende hand nodig om de eerste stap te zetten. Maar dan moet je die hulp wel toestaan. Want één stap in de goede richting kan al het verschil maken.’

Ook in een werkdip? De coaches van Jouw Talent in de Winkel halen je er graag uit.  

‘Tamara is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij ons bekend.’

Powered by De Unie