Dankzij je coach weer aan de slag’

Rosanne uit Haarlem runt een succesvol taxibedrijf als corona roet in het eten gooit. Het werk én haar inkomstenbron komen stil te liggen. Toch vond ze met behulp van Jouw talent in de winkel kort daarna een nieuwe bij de plaatselijke elektronicawinkel. Geen groothandel, maar een speciaalzaak waar ze klanten persoonlijk adviseert bij al hun technische vraagstukken.

Loopbaancoach

‘Toen mijn werk als taxichauffeur stilviel, ging ik op zoek naar iets anders. In coronatijd werkte ik tijdelijk als prikker bij de GGD, maar met het einde van de pandemie in zicht liepen de werkuren terug. Zo besloot ik dat ik een andere baan wilde – eentje met meer zekerheid. Maar waar ik moest beginnen, wist ik nog niet precies. Daarom klopte ik al snel aan bij Jouw Talent in de Winkel.’

Een andere weg inslaan

‘Samen met je coach onderzoek je je kwaliteiten en oriënteer je je op passende banen. Ook helpt je coach met concrete stappen om je droombaan te bemachtigen. Door samen met een goede sollicitatiebrief aan de slag te gaan bijvoorbeeld, maar ook door uit te zoeken welke omscholing je nodig hebt. Ik kwam terecht bij coach Karin. Dankzij haar goede hulp was mijn nieuwe richting snel gevonden. Eentje die aansluit bij wie ik ben, wat ik goed kan én waar in de toekomst genoeg werk in te vinden is: de retail.’

Nieuwe kansen

‘Niet veel later was mijn nieuwe functie bij een elektronicaspeciaalzaak bij mij in de buurt een feit. Hoewel ik altijd al geïnteresseerd was in techniek en gadgets, leerde ik een hoop nieuwe dingen tijdens de interne opleiding die ik kreeg. Erg leuk, want met die kennis help ik klanten met gemak aan een passende laptop, telefoon, tablet of smartwatch. Bovendien gaan de ontwikkelingen van deze producten razendsnel, dus voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd. Daarnaast los ik samen met m’n team binnen no-time een probleem met je laptop op, of vervang ik het kapotte schermpje van je telefoon.’

‘Inmiddels ben ik al een aantal maanden met veel plezier aan het werk en daar ben ik mijn coach erg dankbaar voor. Een succesvol traject dus! En niet alleen voor mij: ook mijn vriendin Anke vond een nieuw baan via een coach van Jouw Talent in de Winkel.’

Heb jij ook interesse in de waardevolle begeleiding van één van onze coaches? Meld je hier gratis aan.    

‘Rosanne is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij ons bekend.’

Powered by De Unie